Igényére szabott rendszerek 27 éves gyakorlati tapasztalattal!
Hívjon minket
+36 (30) 2991-799

SKIOLD discmill tárcsás takarmány darálók üzembe állítása

Az összes állat számára optimális takarmányszerkezet kialakítása.
Kivételesen tartós kopóalkatrészek biztosítása.
Alapcsony energia felhasználás  
Széles kapacitás tartomány: 1-20 t/h  
Csendes működés  
Típustól függően 0,44-0,67 EUR/tonna alkatrész 

A SKIOLD discmill tárcsás daráló több éves termékfejlesztés és tesztelés eredménye. A tárcsás takarmány daráló fejlesztésekor a cél egy széles körben alkalmazható daráló kifejlesztése volt, mely gabona és szemestermények őrlésére egyaránt alkalmas, alacsony energiafogyasztással, minimális zaj- és porszinttel. Ugyanakkor lehetővé teszi működés közben a szemcsenagyság automatikus állítását a különféle állatfajok speciális takarmánykeverékeinél a kívánt finomság és szerkezet elérésére. A daráló kompakt felépítésének köszönhetően könnyedén beilleszthető egy akár már meglévő üzembe is. 

A termény darálás a két tárcsa között történik, A terményt őrlő, daráló tárcsák a szinterezési eljárásnak köszönhetően kemény fémből készültek, és sok szegmensből állnak. Ennek az az előnye, hogy a daráló tárcsák pontosan ugyanabból az anyagtól készülnek, amelyet a gépiparban használnak vágószerszámok készítésére.

Így a SKIOLD discmill tárcsás daráló minősége megfelel a legprofesszionálisabb állattenyésztők és takarmány előállítók által támasztott elvárásoknak. A takarmányozási tervben megkívánt minőségű takarmány darálható vele pontosan és megbízhatóan.

A takarmány darálás két lépésben történik. Először a nyersanyag durva őrlése zajlik a két bemeneti gyűrű között, majd a finom őrlés következik a kemény fém tárcsák között. A tárcsák számos, 1700 HV keménységű szegmensből állnak, míg a hagyományos kalapácsos daráló kalapácsainak a keménysége csak 600 HV. Gondolja csak végig! A hagyományos kalapácsos daráló kalapácsainak keménységéhez képest majdnem háromszoros keménységgel.

Rendkívül megbízható, és kiszámítható takarmány darálást biztosít a tárcsakészlet kivételesen hosszú élettartama.

  • Normál tisztaságú anyag darálásakor egy tárcsakészlet élettartama a legkisebb darálónál 5.000 tonna.
  • A legnagyobb típus esetén pedig 20.000-30.000 tonna is lehet.
  • A takarmánybiztosítás tervezhetőségén és kiszámíhatóságán túl, jelentősen megnő a daráló szervizelései közötti időszak is.

Nagy kapacitás, Alacsony energia felhasználás

A takarmánydarálás igényétől függően a Skiold Discmill tárcsás daráló számos méretben és teljesítménnyel kapható, az 5,5 kW-tól egészen 200 kW-ig.

  • Búza darálása esetén a kapacitás 1-től 20 tonnáig változhat a daráló méretétől és az őrlés mértékétől függően.
  • A takarmánydarálás gazdaságosságára jellemző, hogy ez kevesebb mint 5 kWh jellemző energiafogyasztást ad 1 tonna darált anyagra.

A motor közvetlenül az egyik daráló tárcsára van felszerelve. Ez a szerkezeti kialakítás biztosítja azt, hogy a motor teljes energiája az őrlési folyamatban hasznosul.
A kapacitás a különböző nyersanyagoktól és a darálás mértékétől függően változik.

Alacsony por és zaj kibocsátás

A Skiold Discmill tárcsás daráló levegő nélkül működik. Ennek a kialakításnak a legfőbb előnye a porképződés elmaradása. Csigák, felvonók és egyéb mechanikai szállítóeszközök használatosak a darálóhoz és a darálótól történő anyagszállításra. Ezek a felvonók szállítóeszközök szintén megtalálhatóak a Skiold termékpalettáján.

A daráló zajszintje kb. 80 dB, melyet a felhasználó a csendes működésben érzékel. Ezzel szemben a hagyományos kalapácsos daráló zajszintje 85 és 90 dB között van. A különbség érzékeltetésére csak annyit érdemes megjegyezni, hogy 1 dB változás kétszerannyi vagy feleannyi változást jelent az érzékelt zajszintben.

Optimális takarmányszerkezet biztosítása

Az ideális takarmányszerkezet nem egyforma az összes állatcsoportra és fajtára még egy fajon belül sem, mint ahogyan a különböző alapanyagok őrlése sem. Ezért fontos, hogy változtatni lehet a darálás mértékét a működés ideje alatt és két különböző takarmánykeverék között. Ez biztosítja azt, hogy a kész takarmány optimális szerkezetét kapjuk meg.

A két keményfém tárcsa közötti távolság határozza meg az őrlés mértékét, és a tárcsás daráló úgy van megszerkesztve, hogy a tárcsák közötti távolság fokozatmentesen állítható. A távolságot lehet kézzel változtatni egy fogantyú segítségével, ami a tárcsás daráló elülső részén található, vagy automatikusan egy működtető szerkezeten keresztül, ami a beállítási értéket az üzem vezérlő rendszerétől kapja.

Beszerelés és használat

A Skiold Discmill tárcsás daráló kompakt felépítésének köszönhetően könnyen beilleszthető új és meglevő üzemekbe.

A Skiold Discmill tárcsás darálóhoz való nyersanyag szállítására tipikusan csigák használatosak. A csigákhoz frekvenciaszabályozót illesztve optimálisan kihasználható a daráló kapacitása. Csigát vagy felvonót közvetlenül be lehet szerelni a daráló kimenetéhez, hogy az a ledarált anyagot a keverőhöz vagy a siló(k)hoz szállítsa. Amennyiben a darálót a keverő vagy siló tetejére szerelik, úgy a daráló közvetlenül üríthet ezek valamelyikébe.

Ha a nyersanyag sok idegen anyagot tartalmaz, akkor ajánlatos a nyersanyagot a darálás előtt megtisztítani egy rostával, mivel az idegen anyagok meggyorsítják a daráló kopását. 

A Skiold Discmill tárcsás daráló bemeneti részénél egy erős mágnes található, mely kiszűri a fémes szennyeződések jelentős részét a darálandó anyagból.

A Skiold Discmill tárcsás daráló ideális az összes átlagos üzembe, pl. alapanyag elődarálóként, folyamatos vagy szakaszos takarmánykeverő üzemek daráló egységeként.


Letölthető katalógus

Kapcsolatfelvétel
A *-gal jelölt mezőket mindenképp töltse ki.
Adatait bizalmasan kezeljük. Harmadik félnek nem adjuk ki. Az űrlap elküldése után egy munkanapon belül visszahívjuk.
...
Copyright © 2018 - Hollik Bt.- Minden Jog Fenntartva