Igényére szabott rendszerek 27 éves gyakorlati tapasztalattal!
Hívjon minket
+36 (30) 2991-799
Termékek » Sertéstenyésztés berendezései » Nedves etetés » Folyadék tartály higiénia

SKIOLD folyékony tartály higiénia

A Skiold a tisztító rendszerek széles választékát kínálja, mely a  folyékony takarmányozáshoz elengedhetetlen. 
A takarmány minőségének fenntartása érdekében fontos, hogy a tartályt rendszeresen és megfelelően tisztítsa. 
A tartály felső részében kevésbé hatékony a keverés, így ezen rész tisztántartása a legfontosabb. 

Befecskendező rendszer hideg vízhez

Ez a rendszer a hagyományos vízrendszerhez csatlakozik. 
Minden takarmányozási esemény után javasoljuk, hogy mossa át a tartályt a hideg vizes rendszer segítségével. Ezáltal elkerülhető, hogy takarmány maradjon vissza a tartályban.  A DM6000 vezérlő rendszer automatikusan végre tudja hajtani a tisztítási folyamatot.

Befecskendező rendszer meleg vízhez

Nagyon hasznos, ha a befecskendező rendszert a forró vízhez csatlakoztatja. A forró vizes tisztítás sokkal hatékonyabb, és jobban eltávolítja a zsíros szennyeződéseket is. A Skiold rendszer elektromos vízmelegítő segítségével állít elő 85 fokos vizet. A tisztításhoz alkalmazott víz később a takarmány részévé válik, a kis mennyiség miatt a víz hőmérséklete nem okoz gondot.

Forgó fúvóka

A nagy teljesítményű forgó fúvókát 4-5 báros vízrendszerhez kell csatlakoztatni. Az új keverési ciklus előtt be kell fejeződnie a tisztítási ciklusnak.

Ezért javasoljuk, hogy a tisztítást minden etetéskor hajtsák végre elkerülve, hogy maradékok maradjanak a tartályban. A tisztítási folyamatot a DM6000 vezérlő rendszer automatikusan vezérli.

Nagynyomású tisztítás

Ezt a tisztító rendszert nagynyomású szivattyú segítségével kell működtetni. Lehet csatlakoztatni egy meglévő nagynyomású rendszerhez, vagy külön ehhez a tartályhoz épített rendszerhez, mely megtalálható a SKIOLD palettáján. A nagynyomású tisztító berendezés számos különböző méretű fúvókával rendelhető. Így a legoptimálisabb nyomás és áramlás állítható be.

Ezt a tisztítási folyamatot naponta egyszer ajánlatos elvégezni. Ezt a DM6000 számítógép végezheti automatikusan, vagy egy szelep segítségével kézileg is elvégezhető.

Tartály tisztítás terelővel

A terelő elemes tartály tisztítási módszert olyan esetben alkalmazhatjuk, mikor az adagoló csőből visszatérő vizet használjuk a keverő tartály tisztítására. Ebben az esetben a víz sebességének legalább 4l/s-nak kell lennie, ezért a rendszert az etető rendszer szivattyújához kell csatlakoztatni. A rendszer a tartály tápvizéhez is csatlakoztatható. Ilyen esetben egy szivattyú biztosítja a szükséges vízsebességet.

UV fényes fertőtlenítés

Ez esetben a tisztítási és fertőtlenítési  folyamat egy UV lámpa segítségével történik. Ezzel meg lehet akadályozni, hogy a tartály belsejében baktériumok fejlődjenek ki, melyek gyakran előfordulnak a nem megfelelően tisztított tartály esetében. 

Az UV fényforrás egy védő üveg mögött található ami a tartály belsejében egy rozsdamentes tartóra van szerelve.

A javasolt UV fényforrás mérete 60-100 cm. 2 fényforrás elhelyezését javasoljuk, hogy tökéletes legyen a fertőtlenítés.

Savas tisztítás

A Skiold komplett savas tisztító rendszert is kínál. Mely tisztító oldatból, savas szivattyút és sprinklert tartalmaz.

A Skiold egészségügyi és biztonsági okokból javasolja ezt a tisztítási módszert. Ilyen esetben fokozottan ügyeljen a berendezés kinyitásakor. 

Kapcsolatfelvétel
A *-gal jelölt mezőket mindenképp töltse ki.
Adatait bizalmasan kezeljük. Harmadik félnek nem adjuk ki. Az űrlap elküldése után egy munkanapon belül visszahívjuk.
...
Copyright © 2018 - Hollik Bt.- Minden Jog Fenntartva