Igényére szabott rendszerek 27 éves gyakorlati tapasztalattal!
Hívjon minket
+36 (30) 2991-799
Termékek » Takarmánykeverők » Horizontális keverő

SKIOLD horizontális keverő

Optimális kiürülés  
Nagyon hatékony keverés 1:100.000  
Automatikus vezérlésű üzemekbe ideális  
2000/2500 literes térfogat  
Tartós konstrukció  
Moduláris felépítés  
Elő- és utótartállyal bővíthető  
Olaj és melasz beadagolási lehetőség 

Hatékony keverés

A SKIOLD H-1000 egy szakaszos keverő, amely szinte bármilyen dercés vagy granulált anyag nagy pontosságú keverésére alkalmas.

A keverési folyamat alatt - mely 8-12 percet vesz igénybe - folyadékok hozzáadása is lehetséges, mint zsír, olaj és melasz.

A SKIOLD H-1000 keverő egy nyitott dupla csigával készül, a keverőtartály pedig hengeres alakú, éppúgy mint a csiga. Ez nemcsak homogén keverést, hanem a legkedvezőbb ürítést is biztosítja.

A dupla csiga speciális szerkezete azt eredményezi, hogy a keverő külső rétegében levő anyag az egyik irányban mozog, míg a belső, kisebb csiga az ellenkező irányban húzza az anyagot. Ez a keverési eljárás nagyon hatékony, és nagyon homogén táp keveréket ad.

Felépítés

Az egész keverő szilárd, hegesztett acél szerkezettel készül. A különböző kiegészítő elemek számára rögzítési pontos találhatók a keverőn. A Skiold H-1000 horizontális keverő fedele három részre van osztva, 4 db 150 mm-es beömlőnyílással az alapanyagok bevitelére. Egy vizsgáló ajtóval is fel van szerelve, mely kézi komponensek, például ásványi anyagok hozzáadását teszi lehetővé. Folyadék összetevők hozzáadása a keverő végénél levő fúvókán keresztül lehetséges.

A keverő egyik véglapja csavarozva van a keverő palástjához. Ez biztosítja a könnyű hozzáférhetőséget a keverőcsigához, amely állítható csapágyakra van szerelve. Alapvetően a keverő 20x20-as kivezetéssel van ellátva, vagy kézi vagy motoros tolózárral.

Előtartály

Az előtartály vagy közvetlenül a Skiold H-1000 horizontális keverő tetején helyezkedik el, vagy rugalmas csatlakozással és négy db erőmérő cellával van a keverőhöz rögzítve. A számítógép vezérlésű szakaszos keverőüzemekben ezek az elrendezések az előtartályba történő közvetlen bemérést teszik lehetővé.

Az előtartály alja két ferde oldalból áll, melyek közül az egyik tolózárral van felszerelve, mely a keverő teljes hosszában kinyílik. A tolózár pneumatikus működtetésű két munkahenger által, emellett állásjelzéssel és önzáró szerkezettel is el van látva.

Egy csőrendszer kiegyenlíti a nyomáskülönbséget az előtartály és a keverő között, amikor az anyag hirtelen a keverőbe hull. Amikor az anyag leesik, az alatta lévő keverőbe, akkor nagy mennyiségű levegőt szorít ki onnan. Ezt a kiszorított levegőt vezetjük vissza.

Keverő fenék

A Skiold horizontális keverő alja két vályú alakú tolózárból áll, melyek a keverő teljes hosszában kinyílnak. Az állítható tolózárak erős átmenő tengelyekre vannak szerelve, és nyitott illetve zárt állásjelzésük van.

A tolózárakat egy pneumatikus henger nyitja és zárja egy zárszerkezeten keresztül, melynek szintén van önzáró biztonsági funkciója.

Utótartály

A Skiold H-1000 horizontális keverő utó/ürítő tartálya. Csavaros peremmel készül és közvetlen a keverő alá van szerelve. Az utótartály üres jelzéssel és egy nagy vizsgáló ajtóval van ellátva.

A tartályt egy erős 250 mm-es vályús csiga üríti ki, melyet egy motoros hajtómű forgat közvetlenül.

A SKIOLD H-1000 horizontális keverő a moduláris kialakításának köszönhetően nagyon rugalmas, és nagyon pontos keverést tesz lehetővé 1 t/h--tól 7 t/h kapacitásig. 

Biotechnológiai Intézet Vizsgálata - Kolding, Dánia

"A vizsgálatot egy nyomjelző (metilibolya) őrölt búzához 1:100 000 arányban való hozzáadásával végeztük. Véletlenszerű mintákat vettünk a keverőből 8, 10 és 12 perc múlva, illetve az ürítés ideje alatt is. Az eredmény az idő haladtával egyre javuló homogenitást és nagyon kielégítő keverési hatást mutatott az anyagra nézve. 8 perc után az eltérési együttható 7,5%-ra, majd a 12. perc után 2,6%-ra csökkent, ami teljesíti az általánosan elfogadott, keverőkkel szemben támasztott igényt: az eltérési együttható legyen kisebb vagy egyenlő, mint 5% 1:100 000 keverékaránynál."

1998. április 30. Kolding, Dánia 


Letölthető katalógus

Kapcsolatfelvétel
A *-gal jelölt mezőket mindenképp töltse ki.
Adatait bizalmasan kezeljük. Harmadik félnek nem adjuk ki. Az űrlap elküldése után egy munkanapon belül visszahívjuk.
...
Copyright © 2018 - Hollik Bt.- Minden Jog Fenntartva