Igényére szabott rendszerek 27 éves gyakorlati tapasztalattal!
Hívjon minket
+36 (30) 2991-799

SKIOLD kalapácsos darálók

Az elérhető maximális kapacitás 2.500 kg/h  
Akár 80 méter szállítási hossz  
Széles tartozék paletta  
A DM-3 erősített kivitelben is rendelhető  
Alacsony áram felhasználás  
Széleskörben használható  
Minimális kopóalkatrész 

A SKIOLD kalapácsos takarmány daráló

A kalapácsos daráló elsősorban állati takarmány előállítása során az alapanyagok őrlésére használható. A darálóban beépített ventilátor található, ez szállítja keresztül a rendszeren az alapanyagot, illetve a folyamat során hűti is azt. Az egyszerű de robosztus szerkezetnek köszönhetően szinte bármilyen akár már meglévő üzembe is könnyedén beilleszthető. 

SKIOLD DM2 kalapácsos terménydaráló

A Skiold DM-2 kalapácsos daráló 5,5 kW-os vagy 7,5 kW-os motorral kapható.
A gép maximális darálási kapacitása kb. 500 kg/ó. A maximális szállítási hossz 70 m. Ez a típus kb. napi 2 tonna darálási kapacitás szükséglet kielégítésére alkalmas.

  • Erre a takarmány mennyiségre van szükségük naponta?

DM3 kalapácsos daráló

Ez a daráló 11 kW, 15 kW vagy 18,5 kW-os motorral rendelhető. Maximális kapacitása 1300 kg/ó és a maximális szállítási hossz pedig 80 m. Ez a berendezés napi 5 tonna darálási igény kielégítésére alkalmas.

A Skiold DM-3 daráló Prof-Line változatban is rendelkelzésre áll. Ez a daráló erősebb anyagból készül, ezért nagyobb az élettartama.

BM-5 kalapácsos termény daráló

A Skiold BM-5 kalapácsos daráló a legnagyobb és a legrobosztusabb modell, mely 37 kW-os motorral rendelhető. A maximális darálási kapacitás 2,5 tonna/ó. A maximális szállítási távolság 30 m.

Kopóalkatrészek a darálóban

Minden kopóalkatrész egyszerűen és könnyedén kicserélhető a vele kompatibilis eredeti SKIOLD gyártmányú alkatrésszel. Az alkatrészek minőségi anyagokból készülnek, ezáltal is csökkentve a szervízelési periódust. A folyamatos fejlesztéseknek köszönhetően a daráló mind több alapanyag darálására használható.

Kalapácsok edzett acélból

A kalapácsok edzett acélból készülnek melynek köszönhetően nagyon tartósak illetve kopásállóak. A kalapácskészlet ki van egyensúlyozva, ennek köszönhetően működés közben minimális vibráció érezhető.
A kalapácsok négyszer megfordíthatóak ezáltal az élettartamuk jelentősen megnövelhető.

Rosták különböző termények darálásához

A rostákon található lyukak átmérőjének a mérete 1,0 mm és 24,0 mm közötti lehet. A sokféle furatátmérőnek köszönhetően a daráló számos anyagszerkezetű anyag darálására használható. A rosták jó minőségű, erős acél lemezből készülnek.

Ventilátorok

A ventilátor lapátok a különböző daráló típusok miatt sokfélék lehetnek. A ventilátor tartalmazhat 2, 4 vagy 8 lapátot. A Skiold DM-2 és a Skiold DM-3 kalapácsos darálókhoz speciális extra kopásálló ventilátorok is rendelhetőek. 

Védőborítás a belső kopás ellen

A védőborítás megóvja a házat a belső kopástól. A DM-2 és a DM-3 típusú darálókhoz extra kopásálló védőborítás is rendelhető. 

Tartozékok a könnyebb illesztéshez más berendezésekhez

A SKIOLD kalapácsos darálókhoz tartozékok széles skálája rendelhető, melynek köszönhetően a berendezések még könnyebben illeszthetőek a többi SKIOLD berendezésekhez, illetve az esetleg már meglévő berendezésekhez.

Ciklon és szűrő

A légszállítás miatt a takarmányt ki kell választani a szállító levegőből. A ciklon számos típusú darálóhoz illeszthető. A ciklon levegő kimenetén egy szűrő található ami kiszűri a finom port. A levegő kivezetése akár a szabadba is kivezethető. 

Adagolóegység mágnessel felszerelve

Az alapanyag a darálóba az adagoló egységen keresztül szívódik fel, ami a biztonság érdekében egy mágnessel is fel van szerelve. A mágnes kiszűri az alapanyagból a fémes szennyeződéseket még mielőtt azok kárt tennének a darálóban.

Az adagoló berendezés 0,5; 1 illetve 2 m-es hosszúságban rendelhető. Egy kiegészítő elemmel, ez közvetlenül az alapanygtartály kimenetére szerelhető.

Kőcsapda nehéz szennyeződések kiszűréséhez

A daráló védelme érdekében a felszívócsőre minden esetben kőcsapdát kell illeszteni. A kőcsapda minden olyan elemet kiszűr ami nehezebb mint a gabona. Egy speciális berendezés gondoskodik a kőcsapda automatikus kiürítéséről.

Prof-Line a hosszabb élettartam érdekében

A Skiold Prof-Line DM-3 egy speciális kivitelű daráló, melynek minden kopó alkatrésze speciális anyagból készül. A daráló kúpos felszívó tartállyal rendelkezik, amely egyformán osztja szét az anyagot a rotorban, ezáltal hosszabb élettartamot biztosít a berendezésnek. A teljes Prof-Line készlet a Skiold DM-3 kalapácsos darálóra szerelhető fel.

Pneumatikus szállítás

A Skiold darálóba épített ventilátor szállítja keresztül az alapanyagot a rendszeren. A szállítási teljesítmény a motor teljesítményétől és a ventilátor lapátjainak számától függ. Az installálásnál figyelembe kell venni, hogy a szívással elért kapacitás jobb mint az ömlesztéssel elérhető kapacitás. 

A megadott szállítási adatok vízszintes szállításra vonatkoznak. A függőleges szállítás esetén a számításokat többször is el kell végezni, és ebben az esetben a csőbe 3 méteren ként lehet hajlatot elhelyezni. A légszállító eszközöket tolózárral lehet szabályozni az adagoló berendezésnél illetve a ciklon végén.

Darálás a kalapácsos darálóval

Az őrölt anyag szemcseszerkezet elsősorban a rostától függ, illetve természetesen magától az alapanyagtól is. Pl. a búzát könnyebb darálni mint az árpát, ezért ugyanolyan rost esetén a búza szerkezete finomabb lesz.

A víztartalom szintén befolyásolja az anyag szerkezetét. A zabot nagyon nehéz darálni, és a darálás után az anyag nagyméretű héj darabokat tartalmaz. Ez megnehezíti az anyag pl. a silókba történő szállítását és pelletálását.

Dobóventilátor az alapanyag szállítás még nagyobb biztonságáért

Azokban az üzemekben ahol nem elég a darálóba épített ventilátor által szállított levegő nyomása, ott egy másik ventilátort kell beépíteni. Ez az úgynevezett dobóventilátor, mely lehetővé teszi az alapanyag szállítását 150 méteres távolságig. 


Letölthető katalógus

Kapcsolatfelvétel
A *-gal jelölt mezőket mindenképp töltse ki.
Adatait bizalmasan kezeljük. Harmadik félnek nem adjuk ki. Az űrlap elküldése után egy munkanapon belül visszahívjuk.
...
Copyright © 2018 - Hollik Bt.- Minden Jog Fenntartva